Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Wilhelminasingel 1 in Winschoten 9672 AL

Wilhelminasingel 1

9672 AL Winschoten
Koopprijs € 375.000,- k.k. Beschikbaar
Bel of mail ons
0585858110

Omschrijving

TRANSFORMATIE / BELEGGINGSAANBIEDING
Aan de rand van het centrum van Winschoten ligt dit bijzondere Rijksmonument. Het betreft het voormalige Administratiegebouw met ingebouwde Dienstwoning van de Stoomtramweg-Maatschappij ‘Oostelijk Groningen’. In de jaren zestig werd het als muziekschool gebruikt en later kreeg het een kantoorfunctie. De huidige eigenaar heeft een plan ontwikkeld om het...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Belegging Totale oppervlakte 700 m²
Lees meer

Omschrijving

TRANSFORMATIE / BELEGGINGSAANBIEDING
Aan de rand van het centrum van Winschoten ligt dit bijzondere Rijksmonument. Het betreft het voormalige Administratiegebouw met ingebouwde Dienstwoning van de Stoomtramweg-Maatschappij ‘Oostelijk Groningen’. In de jaren zestig werd het als muziekschool gebruikt en later kreeg het een kantoorfunctie. De huidige eigenaar heeft een plan ontwikkeld om het gebouw om te vormen naar een appartementengebouw. De gemeente Oldambt staat hier positief tegenover.

Wij zijn op zoek naar de ontwikkelende belegger die van dit mooie pand een appartementencomplexje wil maken met elf woonstudio’s van gemiddeld 45 m2.

Koopprijs pand € 375.000,00 k.k.
Raming investering € 600.000,00 incl. btw
Raming huurinkomsten € 80.000,00
Beleggingsfactor 12,2 - Bruto aanvangsrendement 8,2%

NADERE GEGEVENS
Kadastraal - Gemeente Winschoten, sectie H, nummer 1019, groot 243 m2, eigen grond
Bestemming - Bestemmingsplan Oldambt - Winschoten - Centrum - Vastgesteld 29 mei 2017
Enkelbestemming dienstverlening - Maximale bouwhoogte 12 m
Gebruiksdoel kantoorfunctie - Oppervlakte BVO ca. 700 m2

ENERGIELABEL
Het pand is een Rijksmonument waardoor er formeel geen Energielabel nodig is t.b.v. de juridische levering van het pand. Bij de huurwaardering is rekening gehouden met een verbouw tot Energielabel B om te beoordelen waartoe de huurprijsberekening leidt.

TRANSFORMATIE
De eigenaar heeft overleg gevoerd met de gemeente Oldambt over de transformatie van het kantoorpand naar wonen. Hier staat de gemeente positief tegenover. De kopende partij kan kopen onder voorbehoud van verkrijgen van een onvoorwaardelijke omgevingsvergunning t.b.v. de bouw van de elf studio’s.

De transformatiekosten zijn voorlopig begroot op ca. € 600.000,00 incl. btw. Dit is een getal wat gebaseerd is op ervaringscijfers per vierkante meter en is nog niet nader uitgewerkt ten behoeve van de Wilhelminalaan 1.
Koper kan hier geen rechten aan ontlenen.?

Huurprijsberekeningen
Bij uitwerking van de huurprijsberekening is één variant uitgewerkt waarbij is uitgegaan van een energielabel B en waarbij geen rekening is gehouden met de 50 extra punten die voor een Rijksmonument mogen worden toegevoegd aan de huurprijsberekening. Deze extra punten leveren een huurprijsniveau op wat voor het gebouw en haar locatie te ambitieus is. Voordeel is overigens wel dat in de huurtabel alle appartementen boven de huurtoeslaggrens uitkomen wanneer de extra punten worden meegenomen waardoor we te maken hebben met woningen boven de liberalisatiegrens. Dit geeft de verhuurder dus alle vrijheid om tot een eigen huurprijs-afweging te komen. Op basis van referentiepanden lijken onderstaande huurprijzen realistisch.

Disclaimer
Deze aanbieding (inclusief bijlagen) van 'barteld makelaar & adviseur’ is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan 'barteld makelaar & adviseur’ geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van deze aanbieding (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.

Nadere inlichtingen
Barteld Boerma, makelaar & adviseur
M 0653 326 488
post@barteld.nl
?
Overdracht Status Beschikbaar Koopprijs € 375.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1921 Bouwjaar toelichting Rijks monument Indeling Soort Object Belegging Totale oppervlakte 700 m² Perceeloppervlakte 243 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen Woonruimte Geen woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Belegging
Beleggingstype
Woonruimte
Regio
Groningen
Woonruimtetype
Appartementencomplex
Leegstand in aantal wooneenheden
11
Adres tonen
Ja
Aantal zelfstandige verhuurbare eenheden
11
Oppervlakte
700 m²
Aantal huurders
11
Bruto huuropbrengst kale huur
€ 80.000,-
Bruto aanvangsrendement
8%
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.